גרעיני דלעת קלופים, המוכרים גם בשם פפיטה, הם תוספת טבעית ובריאה לכל ארוחה. עשירים בחלבון, שומנים חיוניים, סיבים, ומינרלים חיוניים כמו אבץ, מגנזיום וברזל, הם מהווים מקור מצוין לאנרגיה ולתזונה מאוזנת. זרעי דלעת מכילים גם נוגדי חמצון ופיטוסטרולים אשר עשויים לסייע בהפחתת הסיכון למחלות לב וסרטן.
שימושים מגוונים
ניתן לשלב את גרעיני הדלעת הקלופים בסלטים, יוגורט, שיבולת שועל ואפילו לשדרג תערובות גרנולה וחטיפי אנרגיה. באפייה, הם מוסיפים טעם ופריכות לעוגיות, לחמים ועוגות. כמו כן, מתאימים גם למנות מלוחות כמו פסטו, מרקים ומטבלים.
שומרים על טריות
כדי ליהנות מהם במיטבם, מומלץ לבחור במוצר איכותי ולאחסן את גרעיני הדלעת הקלופים בכלי אטום במקרר. ניתן גם להאריך את חיי המדף ולהקפיא אותם עד שנה.