המתכון של בני שוורץ מרמת הגולן
רכיבים:
- 3 אגסים
- 3 תפוחים
- 10 שזיפים מיובשים
- כוס סוכר לבן
- 150 גרם שקדים מולבנים טחונים
- חצי כוס סוכר קנים
- 2 ביצים
- מעט יין אדום מתוק/תמצית רום
- 100 גרם חמאה
- חצי כפית קינמון טחון
- מעט קונפיטורת תפוחים
אופן ההכנה:
קולפים 3 אגסים, 3 תפוחים, חוצים ומגלענים. חוצים 10 שזיפים מיובשים, מגלענים. מעבירים את הפירות לסיר עם 3 כוסות מים רותחים וכוס סוכר. מבשלים כעשר דקות ומסננים.
מכינים את הבצק: מערבבים 150 גרם שקדים מולבנים טחונים עם חצי כוס סוכר קנים, 2 ביצים טרופות, כף יין אדום מתוק, 100 גרם חמאה מומסת וחצי כפית קינמון טחון.
מעבירים את הבלילה לתבנית אפיה, מסדרים מעליה את הפירות המבושלים ואופים 45 דקות בחום של 180 מעלות.
מוציאים ומזגגים בקונפיטורת תפוחים מחוממת.