רכיבים:
- 500 גר’ קמח כוסמין מלא
- כף שמרים יבשים
- 2 ביצים
- 3/4 כוס סוכר קנים
- כפית גרידת לימון
- כפית מיץ לימון
- 3/4 כוס מים
- 1/2 כוס מיץ תפוזים טבעי
- 100 גר’ שמן קוקוס מוצק
- כפית מלח
אופן ההכנה:
מערבבים את הקמח, סוכר הקנים, השמרים וגרידת הלימון.
מוסיפים את המים, מיץ התפוזים, מיץ הלימון והביצים. לשים יחד עד קבלת עיסה אחידה.
מוסיפים את שמן הקוקוס (לא נוזלי!) ואת המלח. לשים מעט עד קבלת בצק אחיד וחלק.
מכסים את הקערה ומתפיחים כשעתיים.
לאחר התפיחה מחלקים את הבצק לכדורים לפי הגודל הרצוי, מניחים בתבנית, מכסים ומתפיחים שנית.
מחממים את התנור ל- 160 מעלות.
לאחר ההתפחה, אופים כ-25 דק’ (בתנור שחומם מראש) עד שהסופגניות מקבלות השחמה אחידה.
ממלאים במילוי הרצוי ובוזקים אבקת סוכר.