רכיבים:
- 250 גר’ מיקס פירות יבשים חתוכים לקוביות
- 1/3 כוס סילאן ללא סוכר
- 1 ביצת חופש
- 1/4 כוס שמן זית
- כפית תמצית וניל טהורה
- 1/2 כוס קמח 70%עדין
- 1/2 כפית סודה לשתיה
- כפית אבקת אפיה ללא אלומניום
- 1/2 כפית קינמון
אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל-180 מעלות.
מערבבים בקערה את הסילאן, הביצה, תמצית הוניל ושמן הזית.
בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, הסודה לשתיה, הקינמון ואבקת האפיה. מוסיפים את הפירות היבשים ומערבבים.
מאחדים את שתי הקערות ומערבבים עד קבלת בלילה אחידה.
ממלאים את תבנית המאפינס עד ל3/4 מגובהה.
מכניסים את התבנית לתנור על מגש אפיה ל-25 דקות.
מומלץ לקרר היטב לפני האכילה.
הצעת הגשה:
ניתן להוסיף לבלילה אגוזי מלך גרוסים.