עוגת אגוזים ושקדים לפסח
רכיבים:
- 6 ביצים
- 1/4 כוס סוכר
- 200 גרם שקדים טחונים
- 100 גרם אגוזים טחונים
- 1 כף תמצית וניל
- 1 כף ברנדי
- 1 כף מיץ לימון
- 1 כף קמח מצה
- 2-3 כפות ריבה
- 1 כוס שמנת מתוקה
- 2 כפות סוכר
אופן ההכנה:
* מקציפים את הביצים עם הסוכר עד שהתערובת מסמיכה ומקבלת גוון בהיר (כ-10 דקות).
* מוסיפים תוך כדי בחישה מתמדת בכף עץ את השקדים, האגוזים, תמצית הוניל, הברנדי, הלימון וקמח המצה.
* אופים בתבנית (מס’ 26) משומנת ומקומחת, כ-35 דקות, בחום בינוני.
* מצננים את העוגה ומורחים ריבה (מומלץ להמיס אותה מעט על-מנת שתמרח בקלות).
* מקציפים את השמנת עם 2 כפות הסוכר ומורחים על הריבה.