עוגיות זנגוויל ודבש- טבעוניות
המתכון של דניאלה שמטרלינג מקרני שומרון
רכיבים:
- 2 כפות שטוחות של זרעי צ’יה מושרות ב1/3 כוס מים
- 1/2 כוס סוכר חום או סוכר קוקוס
- 1 כפית חומץ
- 1 כוס שמן קנולה או שמן זרעי ענבים
- 1 כוס דבש
- 5 כוסות קמח ( אני מעדיפה כוסמין)
- 2 כפיות שטוחות של סודה לשתיה
- 2 כפיות גדושות של תבלין זנגוויל
- 1/2 כפית תבלין קינמון
- 1/2 כפית תבלין צפורן
- 1/4 כפית מלח
אופן ההכנה:
לחמם תנור ל-170°.
בקערה גדולה לערבב את זרעי הצ’יה הסוכר והחומץ.
להוסיף את השמן והדבש ולערבב.
להוסיף את כל החומרים היבשים ולערבב עד ליצירת בצק רך .
להרטיב מעט את הידיים וליצור גלילים.
להניח על תבנית מרופדת נייר אפיה .
לאפות בין 10-15 דקות.
לחתוך לעוגיות כשחם ולהניח להתקרר.
עוגיות מושלמות לנישנוש בריא יחד עם תה צמחים!!