חומץ תפוחים | אבץ תוסף תזונה | פירות יבשים ללא סוכר | על המשקל

הזמינו Online או חייגו:

1-599-50-15-15
0

מרק מינסטרונה

המתכון של שרה גילה לופה מגינות שומרון

רכיבים:

  • 2 בצלים בגודל בינוני, קלופים
  • 3 גזרים בגודל בינוני גדול, קלופים
  • 3 גבעולי סלרי גדולים, עם העלים, שטופים היטב
  • 1 כרישה בגודל בינוני/גדול, שטופה היטב, כולל החלק הירוק (רשות)
  • 2-3 קישואים/זוקיני בגודל בינוני קטן
  • 1 צרור מנגולד או תרד/באק צ’וי (רשות)
  • עלים מ4-8 גבעולי טימין או כפית אורגנו/טימין/רוזמרין/נענע מיובשים
  • 2-3 כפות רסק עגבניות מוטי
  • 1 בקבוק (700 מ”ל) פסאטה מוטי (או 2 קופסאות 400 גרם עגבניות משומרות מוטי)
  • 2-3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 100 גרם (1/5 חבילה) פסטה קצרה שאוהבים (אני השתמשתי בקונכיות כוסמין קטנות של מותג תבואות)
  • 1/2 1 כוסות / 500 גר’ שעועית מבושלת או פולי סויה מבושל (קפוא או משומר איכותי) – אני שמה גם וגם..

אופן ההכנה:

חותכים את הבצל, הגזר, הסלרי לקוביות בגודל בינוני. את הכרישה חותכים לרבעים לאורך ואז קוצצים דק.
מפרידים את גבעולי המנגולד מהעלים הירוקים, את הגבעולים הלבנים קוצצים דק.
טיפ: אפשר גם לשים את כל הירקות הנ”ל, חתוכים גס, המעבר מזון ולטחון בפולסים למרקם בינוני (כלומר שרואים שהירקות קצוצים אבל לא הופכים לממרח).
את הקישואים/זוקיני חותכים לקוביות בגודל בינוני. את עלי המנגולד הירוקים חותכים לרצועות העובי 1 ס”מ בערך.

שמים את הבצל, הסלרי, הגזר, הכרישה וגבעולי המנגולד הקצוצים בסיר בינוני/גדול.
מוסיפים את שמן הזית ומבשלים מעל להבה בינונית 15 דקות אגב ערבוב, עד שהירקות מתרככים מאוד.
מוסיפים את רסק העגבניות ועשבי התיבול שבחרתם וממשיכים לבשל 2-3 דקות נוספות.
מוסיפים את כל בקבוק הפסאטה, ואז ממלאים אותו במים, סוגרים ומנערים (כדי שלא ישאר שום דבר אדום בבקבוק) וגם אותם מוסיפים לסיר.
מוסיפים עוד 3 כוסות מים, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
מבשלים ללא כיסוי 10 דקות כדי שהטעמים יתאחדו.
מוסיפים את השעועית המבושלת (כאמור, כוס וחצי אם בישלתם בעצמכם) ואת הפסטה ומבשלים 3-4 דקות, עד שהפסטה מתרככת טיפה.
מוסיפים את קוביות הקישוא ומבשלים 2 דקות, ואז מוסיפים את עלי המנגולד, מכבים את האש ונותנים למרק לנוח, ללא בישול, 2-3 דקות נוספות.
אם בשלב זה הפסטה עדיין לא מבושלת מספיק ממשיכים לבשל את המרק עוד 1-2 דקות שתהיה מבושלת – היא ממשיכה להתרכך בתוך המרק אז עדיף לסיים את הבישול כשהיא עדיין טיפה נוקשה במרכז.
אם רואים שהמרק סמיך מדי, מוסיפים עוד מים לפי הצורך (עדיף רותחים)
טועמים, מתקנים תיבול בעוד מלח אם צריך ומגישים.

3
תבלין פילדלפיה
14
 × 
2
 = 
28
העגלה שלי
משלוח חינם בקנייה מעל 300 ש"ח
אזורי חלוקה וזמינות משלוחים
0
תפריט