חומץ תפוחים | אבץ תוסף תזונה | פירות יבשים ללא סוכר | על המשקל

הזמינו Online או חייגו:

1-599-50-15-15
0

חמין לשבת – שדרוגים מיוחדים

לכל אחד ואחת מאיתנו יש מתכון לחמין שרץ במשפחה עוד מימי סבתא של סבתא. לחמין תמיד היה מקום של כבוד בחורף, אז קבלו כמה שדרוגים לחמין שקיבצנו מהמלצות וסיפורים,

ההחלטה אם לשדרג או לא,  היא כמובן בידיים שלכם.

נתחיל מהצבע וחיזוק טעמים – לא את כולם יחד…פשוט תבחרו מה שמתאים לכם:

ספל עם תמצית תה חזק

2 כפות דבש / סילאן / סירופ מייפל טבעי / ריבת שזיפים (או אוכמניות)

קרמל נוזלי שהוכן מ-3 כפות סוכר מעורבב בכוס מים רותחים.

2 כפות סויה,

רבע כוס תרכיז מיץ פטל (לצבע ולטעם)

חצי כוס קוקה-קולה (לשיקולכם…).

תוספות מעניינות לחמין:

בצל או שניים שלמים על קליפתם

סלק שלם מקולף

ראש שלם של שום עם הקליפה. (עדיף שום בלדי)

6-10 שזיפים, לפי דרגת המתיקות המועדפת.

אפשר להוסיף גם 8-10 ערמונים, תמרים או משמשים מיובשים, ואפשר לעשות תערובת של כל התוספות, הכל תלוי ברמת המתיקות שתרצו בחמין.

ליד תפוחי האדמה בחמין אפשר לשים גם בטטות, שני חבושים חתוכים לרבעים, ואפילו  תפוח עץ ירוק חמוץ או גזרים.

מה עושים כשלא נשאר מקום בסיר החמין לביצים?

זה בטוח מוכר….העמסתם את הסיר, אחרונות נכנסות הביצים ואין מקום. מה עושים? קחו סיר נוסף עם כמה קליפות בצל, כף סויה או כף קפה שחור, מלח ופלפל (ואפילו עצם או שתיים). את הסיר הקטן, הניחו ליד סיר החמין בתנור שיהנה ליד האח הגדול כל הלילה.

 

חמין בטעם מעושן – איך עושים?

לאוהבי הטעמים המעושנים, קחו  חזה אווז מעושן או 2-3 נקניקי קבנוס והוסיפו לסיר. חמין בטעם מעושן, יכול להיות שינוי מרענן.


שדרוג נוסף לחמין – בתחתית הסיר שימו שכבה עבה של בצל מטוגן בשומן אווז או שומן עוף – ממש כמו ריפוד לסיר.

 

חיזוק הטעמים בחמין – השתמשו בציר ירקות ולא במים. ואם כבר בירקות עסקינן, אז חמין טבעוני – פשוט גוונו בירקות שורש ובכלל: שורש סלרי, כרובית, לפת, בטטות, דלעת ערמונים, דלורית, ארטישוק ירושלמי, קולרבי, שומר ופה כיד הדימיון הטובה.

 

רוצים מתכון לחמין? הקליקו כאן ואם אתם רוצים מתכון לחמין מיוחד זה כאן 🙂

3
תבלין פילדלפיה
14
 × 
2
 = 
28
העגלה שלי
משלוח חינם בקנייה מעל 300 ש"ח
אזורי חלוקה וזמינות משלוחים
0
תפריט